6 oktober 2010

Spinaziepasta met champignons

Ingrediënten
160 gram pasta (bv. schelpjes of penne)
300 gram verse spinazie
1 ui
250 gram champignons (mogen ook verschillende soorten paddenstoelen zijn)
1 kruidenkaasje (bv. boursin)
1 theelepel gedroogde oregano
1 groentebouillonblokje
geraspte Parmezaanse kaas
olijfolie
zout en peper


Bereidingswijze
Kook de pasta beetgaar met een beetje zout. Was de spinazie grondig en hak hem grof. Wok ongeveer 5 minuten in hete olijfolie. Snij ondertussen de ui in stukjes, borstel de champignons en snij ze in niet te dunne plakjes. Bak de gehakte ui en de champignons in een grote pan met olijfolie. Als het geheel zacht is, voeg je de oregano toe, een bouillonblokje en een kpje water. Even flink laten koken.
Doe dan de spinazie en de kruidenkaas erdoor heen. Voeg de gekookte pasta toe en breng het geheel op smaak met zout en peper. Een klein beetje verse geraspte Parmezaanse kaas maakt het nog lekkerder.


Bron: http://www.devegetarier.nl/recepten/aan-tafel/siciliaanse-spinaziepasta-met-champignons
Dit recept is ook terug te vinden in de Dunne Vegetariër op pagina 55.