11 december 2010

Luikse wafels


Ingrediënten

500 gr bloem voor patiserie
14 gr droge gist
250 ml lauwe melk
250 gr boter
200 gr suiker (liefst grein suiker of parels)
2 eetlepels bruine suiker
1 ei
1 mespunt kaneelpoeder
1 snufje zout


Bereidingswijze
Verwarm de melk totdat die lauw is een een pannetje. Voeg de in blokjes gesneden boter toe en laat en wacht tot die gesmolten is (Let op dat het vuur laag staat! De boter hoeft alleen te smelten). Vermeng in een kom de bloem met de gist en de bruine suiker. Roer er ook het zout en de kaneel door. Maak een kuitje in het midden, breek het ei en giet de struif er in. Klop het ei los met een houten lepen. Voeg nu het mengsel van melk en boter er in gedeeltes bij. Ondertussen goed roeren met de lepel. Roer zolang totdat je een romig mengsel hebt. Dek het kom af met een natte theedoek en laat het beslag een uur op kamer temperatuur rijzen.


Voeg daarna de suiker bij het beslag. Roer het goed om en kneed het verder tot een bol. Dek af en laat het opnieuw rijzen (half uur tot uur).


Bak de wafels in een wafelijzer. Het recept is genoeg voor ongeveer 20 wafels.
Extra: voeg behalve suiker ook gewelde rozijnen toe.