17 maart 2011

Firinda Ispanak

Ingrediënten
500 gram turkse (=wilde) spinazie
100 gram feta
3 eetlepels olijfolie
1 turkse peper (groene)
2 vleestomaten
2 eieren



Bereidingswijze
Was de spinazie en maak die schoon. Snijdt de tomaat in stukken en verwijder het hart. Snijdt de peper fijn. Snijdt de feta in fijne stukjes. Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een hapjes pan. Doe de peper erbij en zet even kort aan. Roerbak vervolgens de spinazie tot deze begint te slinken. Doe dan de tomaat erbij, en vervolgens de feta.

Tot slot roer je de eieren er door. Dit bindt het geheel tot een stevige massa.

Zodra het ei net gestold is ben je klaar.

Heerlijk als bijgerecht, of gewoon met rijst.

Bieten-venkel soep

Ingrediënten
300 gr bieten, gekookt en in grote blokken
1 ui, grof gesneden
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
½ venkel, grof gesneden
30 gr aardappels, geschild en grof gesneden
750 ml water
2 dessertlepels dille
2 dessertlepels zout
¼ dessertlepel cayenne peper
2 dessertlepel balsamico azijn
150 ml soya yofu of soya kookroom
1 eetlepel lente uitjes, in dunne ringen
zeer dunne komkommer schijfjes

Bereidingswijze
Kook de bieten samen met uien, knoflook, venkel en aardappels totdat de aardappels gaar zijn.
Haal de pan van het vuur af. Voeg dille, zout, peper, azijn en soya yofu toe.
Pureer alles goed tot een volle soep.
Dien de soep op gegarneerd met lente uitjes en komkommer schijfjes.
Deze soep is koud ook lekker tijdens warme dagen.

De smaak wordt beter van smaak als je de soep een dag later eet.