16 februari 2013

Quinoa met ven­kel en gra­naat­ap­pel­pit­jes

Ingrediënten

1 venkelknol
2 el olijfolie
1 teen knoflook, fijngesneden
1 rode ui, in halve ringen
1 citroen, schoongeboend
150 gr quinoa
1 tl gemalen koriander (ketoembar) / verse koriander
1 groentebouillontablet
2 eieren
1/2 bakje bieslook
1 bakje granaatappelpitjes (120 g)

Bereiden

Snijd de onderkant van de venkelknollen en snijd de venkel in zo dun mogelijke plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de knoflook 2 min. Voeg de venkel en ui toe en bak 10 min. op middelhoog vuur. Roer regelmatig.
Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het raspsel en 2 el citroen sap, de quinoa, koriander, 300 ml water en de groentebouillon toe aan de venkel. Breng aan de kook, doe de deksel op de pan en laat 25 min. op laag vuur stoven. Roer af en toe. Voeg eventueel wat water toe als de quinoa bijna droog is gekookt maar nog niet gaar is.
Kook ondertussen de eieren in 7 min. bijna hard. Laat schrikken en pel. Neem de pan van het vuur en schep de bieslook en granaatappelpitjes erdoor. Halveer de eieren in de lengte en leg op de quinoa.


Bron: http://www.ah.nl/allerhande/recepten/882646/quinoa-met-venkel-en-granaatappelpitjes