13 mei 2023

Rabarbercake

Benodigdheden

- Springvorm van 20 cm

Ingrediënten

- 350 gram rabarber
- 175 gram amandelmeel
- 125 gram plantaardige margarine
- 125 gram suiker
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 2 eieren middel
- 2 el amandelschaafsel
- 1 eetlepel sinaasappelrasp
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 170˚C en vet de springvorm in. Doe een stuk bakpapier op de bodem. Maak de rabarber schoon en snij een gedeelte in kleine stukjes. Hou een aantal mooie roze stukken over voor de bovenkant van de cake.
Klop de boter en de suiker luchtig in een paar minuten en meng er een voor een de eieren door. Voeg dan het amandelmeel, de sinaasappelrasp, het zelfrijzend bakmeel, het bakpoeder en een snufje zout toe en vermeng het rustig.

Verdeel de helft van het beslag over de springvorm. Verdeel hierover de helft van de rabarber en strooi er een eetlepel suiker overheen. Verdeel daar vervolgens de andere helft van het beslag over en leg er de grotere (roze) stukken rabarber op in een stervorm. Strooi daar weer de amandelvlokken overheen en nog een eetlepel suiker. 

Bak de cake nu ongeveer 1 uur in de oven.