27 september 2010

Ovenschotel met broccoli en pijnboompitten

Ingrediënten
1/2 kilo aardappelen
2 stronken broccoli
200 gram verse erwten
1 winterpeen.
100 gram pijnboompitten
2 eieren
scheutje (soja)melk
zout
2 kleine uitjes
olijfolie
sesamolie
groentebouillonblokje
geraspte kaas


Bereidingswijze
Kook 2 eieren hard en pel ze. Rooster in de koekenpan 100 gram pijnboompitten goudbruin. Kook de aardappelen en (in een aparte pan) de broccoli. Schil de winterpeen en snijdt in blokjes. Voeg de stukjes peen en de erwten een paar minuten voor het einde van de kooktijd aan de broccoli toe.
Verhit een scheut olijfolie in de koekenpan en fruit daarin twee gesnipperde kleine uitjes bruin. Doe er een groentebouillonblokje erbij en een halve liter water. Voeg er na een paar minuten flink doorkoken nog twee theelepels sesamolie aan toe.
Giet de aardappelen af, voeg de sojamelk, wat zout en peper toe en mix het geheel tot een smeuige puree. Giet de groenten af en stort ze in een ovenschaal. Snijdt de gekookte eieren in stukken en verdeel ze tussen de groenten. Dek de schaal af met een laag aardappelpuree. Strooi daarover de geraspte kaas en eventueel nog wat paneermeel. Zet de schotel daarna in de voorverwarmde oven (met gril). Laat ongeveer 15 minuten staan tot zich een knapperige bruine korst heeft gevormd.
Strooi de pijnboompitten erover en serveer de jus er apart bij.


Heerlijke vegetarische variant van Sunday roast.


Gebaseerd op: http://www.devegetarier.nl/recepten/broccolistamp