15 september 2010

Tofu met maïs

Ingrediënten
200 gram tofu
peper, zout
2 theelepels kerriepoeder
1 (rode) ui
½ Spaanse peper
250 gram maïskorrels (pot of blik)
1 kleine courgette
1 bosui
1 eetlepel olie
± 2 eetlepels sojasaus of ketjap


Bereiding
Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper, weinig zout en de kerrie.
Maak de ui schoon en snijd hem in snippers.
Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje klein.
Laat de maïs uitlekken.
Was de courgette, halveer hem in de lengte en snijd de helften in plakjes.
Maak de bosui schoon en snijd hem in ringen.
Verwarm de olie in een wok of braadpan en bak hierin de tofu met de ui bruin.
Voeg de peper, de maïs en de courgette toe en roerbak dit in enkele minuten gaar.
Maak het gerecht op smaak met eventueel wat kerrie en de sojasaus en strooi de ringetjes bosui er over.
Lekker met mie.


Bron: http://recepten.voedingscentrum.nl/